Konceptualisering

I de seneste måneder har jeg arbejdet på at  konceptualisere de emner der er blevet talt om i de fokusgrupper og interviews vi har afholdt i 2013-2014.
Konceptualisering betyder, kort fortalt, at vi har identificeret de begreber, der er blevet talt om på tværs af deltagerne. Til hvert enkelt identificeret begreb er tilføjet en række indikatorer, som i stikordsform beskriver hvad der er indeholdt i  begrebet. Begreberne er blevet sammenlignet med meget anvendte livskvalitetsmodeller, for at se hvordan vores arbejde ser ud i forhold til andres.

Pt. arbejder jeg på at “oversætte” indikatorerne til faktiske spørgsmål, som skal indgå i EQOL-spørgeskemaet (operationalisering).

Disse udviklingsprocesser har til formål at sikre at den information, vi har fået ved hjælp af interviews vil komme til udtryk i spørgeskemaet.
I løbet af sensommeren vil jeg afprøve spørgeskemaet for første gang. Og her får jeg igen brug for personer i målgruppen til at fortælle mig, om vi er lykkedes med vores konceptualisering og operationalisering.
Er spørgeskemaet i stand til at måle de faktorer, som er vigtige for livskvaliteten og deltagelsen, når man lever med et handicap eller en kronisk sygdom?
Time will tell..

Kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s